↑ Powrót do Przedszkole

Jadłospis

 

Jadłospis 09-13.03.2020r.

 

Dzień

Śniadanie

Przekąska owocowo-warzywna

II Śniadanie

 

Obiad

Poniedziałek

09.03.2020

 

chleb pełnoziarnisty, zwykły, słonecznikowy, bułka grahamka z masłem, polędwica domowa, sałata, ogórek mini konserwowy, rzodkiewka, kakao, herbata miętowa z miodem i cytryną

(dodatkowe kanapki z dżemem) (*1,7)

gruszka

winogrona

marchew do chrupania

placek drożdżowy z rodzynkami i masłem, mleko (*1,7) zupa krem z dyni z ziemniakami i imbirem, spaghetti z mięsem wieprzowy i pulpą pomidorową, ogórek kiszony w słupek, jabłko, kompot z czarnej porzeczki (*1,7,9)
Wtorek

10.03.2020

bagietka z pestkami słonecznika i bułka grahamka z masłem, serek Almette ze szczypiorem, kiełbasa żywiecka, papryka kolorowa, płatki ryżowe na mleku, herbata z miodem i cytryną (*1,7) banan

jabłko

marchew do chrupania

kisiel – wyrób własny (porzeczka czarna i owoce leśne mrożone, miód naturalny), bułka (*1,7)  

rosół z makaronem alfabet z natką i włoszczyzną, bitka drobiowa w sosie pieczarkowo-śmietanowym, ryż paraboliczny na sypko, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, marchwi, pestek słonecznika i oliwy z oliwek, gruszka, kompot truskawkowy (*1,7,9)

Środa 11.03.2020  

chleb słonecznikowy, zwykły, wieloziarnisty, bułka kajzerka z masłem, pasta z makreli wędzonej, szynka pieczona, ogórek mini konserwowy, rukola, sałata, kawa inka z mlekiem, herbata z miodem i cytryną

(dodatkowe kanapki z miodem) (*1,3,4,7)

mandarynka,

jabłko

 

 

koktajl mleczno-owocowy (wyrób własny), malina i truskawka mrożona, miód naturalny, herbatniki Petit (*1,7)

 

 

krupnik z kaszy jęczmiennej z natką i włoszczyzną, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórka ze szczypiorem i śmietana, pomarańcza, kompot wieloowocowy (*1,3,7,9)
Czwartek

12.03.2020

 

chleb wieloziarnisty, słonecznikowy, zwykły, bułka grahamka z masłem, pasta szynkowo-serowa, szynka tradycyjna, pomidor koktajlowy, ogórek kiszony, kakao, herbata z koprem, miętą i rumiankiem z miodem i cytryną (*17)

banan

kiwi

bagietka z sezamem, słonecznikiem i masłem, mleko (*1,7)  

kapuśniak, naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym (truskawka mrożona, miód naturalny), surówka z marchwi i brzoskwini, kompot z czarnej porzeczki (*1,3,7,9)

Piątek

13.03.2020

 

bagietka z ziarnami słonecznika, bułka grahamka z masłem, ser żółty, serek wiejski, szynka gotowana, papryka kolorowa, sałata, rukola, płatki owsiane na mleku, herbata z miodem i cytryną

(dodatkowe kanapki z dżemem) (*1,7)

marchew do chrupania szarlotka (wyrób własny), herbata malinowa z miodem i cytryną (*1,3,7) zupa pomidorowa z ryżem,  kotlet z ryby (filet z dorsza), ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi, pora, selera naciowego i jabłka z sosem winegret (oliwa z oliwek, cytryna, miód naturalny), kompot truskawkowy (*1,3,4,7,9)

 

 Dzieciom podawana jest codziennie woda mineralna niegazowana.

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkiej modyfikacji w jadłospisie.

*Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające glutem.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

  1. Ryby i produkty pochodne.
  2. Orzeszki ziemne (arachidowe).
  3. Soja i produkty pochodne.
  4. Mleko i przetwory pochodne.
  5. Orzechy.
  6. Seler i produkty pochodne.
  7. Gorczyca i produkty pochodne.
  8. nasiona sezamu i produkty pochodne.
  9. Dwutlenek siarki.
  10. Łubin i mięczaki