↑ Powrót do Przedszkole

Jadłospis

Jadłospis 22-26.06.2020 r.

 

 

Poniedziałek

Pierwsze śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, polędwica wieprzowa, rzodkiewka, papryka, sałata, herbata z miodem i cytryna (*1,7)

Drugie śniadanie: placuszki z cukrem pudrem, truskawki, herbata z cytryna (*1, 3,7)

Obiad: zupa krupnik z natką pietruszki, spaghetti z mięsem wieprzowym, sosem pomidorowym, ogórek świeży, kompot z czarnej porzeczki (*1, 7, 9)

 

 

Wtorek

Pierwsze śniadanie: zupa mleczna płatki owsiane, pieczywo mieszane z masłem, serek waniliowy, kiełbasa szynkowa, rukola, papryka, marchew do chrupania, herbata malinowa z cytryną (*1,7)

Drugie śniadanie: gofry z cukrem pudrem – wyrób własny, brzoskwinia, herbata owoce leśne z cytryną (*1, 3,7)

Obiad: zupa pomidorowa, gulasz wieprzowy z warzywami, kasza gryczana na sypko, sałata ze szczypiorkiem i śmietaną, morele, kompot wieloowocowy (*1,7, 9)

 

 

Środa

Pierwsze śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, pasta rybno-jajeczna, szynka gotowana, pomidor, sałata, kakao,herbata miętowa z cytryną (*1,3,7)

Drugie śniadanie: koktajl mleczno-owocowy (brzoskwinia, mango) słomka ptysiowa, marchew do chrupania, herbata z cytryną ( *1,7)

Obiad: zupa rosół z makaronem, natką pietruszki, podudzie kurczęce pieczone, ziemniaki z koperkiem, surówka „colesław”, kompot śliwkowy (*1, 3, 7,9)

 

 

Czwartek

Pierwsze śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, parówki odtłuszczone, ketchup, ogórek świeży, kiełbasa krakowska, rukola, bawarka, herbata rumiankowa z cytryną (*1,3,7)

Drugie śniadanie: zapiekanka z serem, herbata malinowa z cytryną, winogrona (*1,7)

Obiad: zupa ogórkowa, makaron z serem, śmietaną, musem truskawkowym, kompot śliwkowy (*1, 3, 7, 9)

 

 

Piątek

Pierwsze śniadanie: zupa mleczna płatki ryżowe, bagietka z masłem, ser żółty, kiełbasa żywiecka, rzodkiewka, sałata, herbata z cytryną (*1, 7)

Drugie śniadanie: budyń z syropem malinowym, herbatniki petitki, chrupki kukurydziane, morela (*1, 7)

Obiad: zupa włoska, filet opiekany z ryby, ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórków ze szczypiorkiem, jabłko, kompot z czarnej porzeczki (*1,3,7, 9)

 

 

Dzieciom podawana jest codziennie woda mineralna niegazowana.

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkiej modyfikacji w jadłospisie.

*Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.

     3. Jaja i produkty pochodne.

  1. Ryby i produkty pochodne.
  2. Orzeszki ziemne (arachidowe).
  3. Soja i produkty pochodne.
  4. Mleko i przetwory pochodne.
  5. Orzechy.
  6. Seler i produkty pochodne.
  7. Gorczyca i produkty pochodne.
  8. nasiona sezamu i produkty pochodne.
  9. Dwutlenek siarki.
  10. Łubin i mięczaki