↑ Powrót do Przedszkole

Jadłospis

     

Jadłospis 21 – 25. 01. 2019 r.

 

Poniedziałek

Pierwsze śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, polędwica  domowa, ogórek konserwowy, sałata, dżem, kakao, herbata lipowa z miodem i cytryną (*1,7).

Drugie śniadanie: kółeczka zbożowo – miodowe z mlekiem, ciastka owsiane, jabłko (*1,7).

Obiad: Krupnik z kaszy jaglanej z natką, kiełbasa z rusztu z cebulą, ziemniaki puree, surówka z kapusty czerwonej i żurawiny z jogurtem grecki,  kompot truskawkowy (*1,7,9).

 

Wtorek

Pierwsze śniadanie: bułka grahamka z masłem, serek waniliowy Danio, szynka swojska, rzodkiewka, sałata, dżem kakao, herbata rumiankowa z miodem i cytryną,(*1,7).

Drugie śniadanie: kisiel, chrupki kukurydziane, banan (*1,7).

Obiad: zupa pomidorowa, kotlet mielony, ziemniaki puree, surówka z marchwi  i ananasa, kompot wieloowocowy (*1,3,7, 9).

 

Środa

Pierwsze śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorem, kiełbasa żywiecka, papryka, sałata, dżem, bawarka, herbata z miodem i cytryną  (*1,3,7).

Drugie śniadanie: placek z jabłkiem (wyrób własny), mleko (*1,3,7).

Obiad: zupa fasolowa, gałka wieprzowa gotowana z warzywami, ryż basmati na sypko, pomidor, kompot z czarnej porzeczki (*1,3,9).

 

Czwartek

Pierwsze śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, golonka prasowana, rzodkiewka, sałata,dżem, kawa inka z mlekiem, herbata rumiankowa z miodem i cytryną (*1,7).

Drugie śniadanie: rogal z masłem, mleko, pomarańcza (*1,7).

Obiad: barszcz zabielany, kluski z twarogiem i śmietaną, surówka z marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy(*1,3,7,9).

 

Piątek

Pierwsze śniadanie: buka grahamka z masłem,ser żółty salami, rolada z kurczaka, pomidor, sałata, dżem, kawa inka z mlekiem, marchew do chrupania, herbata owocowa  z miodem i cytryną (*1,7).

Drugie śniadanie: gofry (wyrób własny), mleko, mandarynka (*1,3,7).

Obiad: zupa jarzynowa, kotlet z ryby, ziemniaki puree z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka, kompot śliwkowy (*1,3,9).

 

Dzieciom podawana jest codziennie woda mineralna niegazowana.

 

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkiej modyfikacji w jadłospisie.

 

*Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające glutem.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe).
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i przetwory pochodne.
  8. Orzechy.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin.
  14. Mięczaki.