↑ Powrót do Przedszkole

Jadłospis

     

JADŁOSPIS 10 – 14.09.2018r.

 

    Poniedziałek

       I Pieczywo mieszane z masłem, szynka pieczona, szynka tradycyjna,

        pomidor, sałata, dżem, kawa inka z mlekiem, herbata lipowa

        z miodem (*1,7)

       II Ciastka kruche domowe, mleko, banan (*1,7)

       Obiad Zupa kalafiorowa, gałka wieprzowa w sosie pieczarkowym,

              ryż basmati na sypko, mizeria z ogórków, jabłko ,kompot

              truskawkowy (*1,3,7,9)

 

 

    Wtorek

        I Bułka grahamka z masłem, serek naturalny ‘Twój smak”

         z koperkiem, polędwica wędzona, rzodkiewka, sałata, dżem, płatki

         płatki owsiane z mlekiem, marchew do chrupania, herbata rumiankowa

         z miodem (*1,7)

        II Paczek, mleko, winogrona (*1,7)

        Obiad Krupnik ryżowy z natką, kotlet schabowy, ziemniaki puree

               z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z awokado, orzechem

               włoskim i sosem winegret, kompot wiśniowy (*1,3,7,8,9)

 

 

    Środa

       I Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorem, kiełbasa

        żywiecka, sałata, ogórek konserwowy, dżem, kakao, herbata miętowa

        z miodem (*1,3,7)

       II Sorbet mango – truskawka ,jabłko, słomka ptysiowa (*1,7)

       Obiad Rosół z makaronem i natką, podudzie kurczęce pieczone,

             ziemniaki puree, fasolka szparagowa al. dente, gruszka, kompot

             z czarnej porzeczki (*1,7,9)

       

             

    Czwartek

         I „Stół szwedzki” – samodzielne komponowanie menu: pieczywo

           mieszane z masłem, ser mozzarella, szynka konserwowa, kiełbasa

           krakowska sucha, pomidor koktajlowy, sałata, dżem, kawa inka

           z mlekiem, herbata lipowa z miodem (*1,7)

        II Rożek z ciasta półfrancuskiego, mleko, nektarynka (*1,7)

        Obiad Zupa szczawiowa z jajkiem, naleśniki z twarogiem, śliwka,

               Marchew do chrupania, kompot wieloowocowy (*1,3,7,9)

                 

     

    Piątek

          I Bułka grahamka z masłem, serek topiony, filet z indyka opiekany, papryka,

          sałata, dżem, płatki jęczmienne z mlekiem, marchew do chrupania,

           herbata rumiankowa z miodem (*1,7)

         II Zapiekanka z serem żółtym, herbata owocowa z miodem, jabłko (*1,7)

          Obiad Barszcz czerwony zabielany, kotlet z ryby, ziemniaki puree z koperkiem,

         surówka z kapusty kiszonej z granatem i marchewką, kompot śliwkowy

              (*1,3,7,9)

 

    

*Alergeny występujące w posiłkach:

 

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

 

   Woda niegazowana jest podawana wg potrzeb dziecka.