↑ Powrót do Przedszkole

Jadłospis

   

 

 

Jadłospis  16-20.09.2019

 

Poniedziałek

Pierwsze śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, polędwica domowa, biała rzepa, pomidor cherry, sałata dżem, kakao, herbata lipowa z miodem i cytryną (*1,7)

Drugie śniadanie:  kasza manna z syropem, ciastka kruche, chrupki kukurydziane, banan (*1,7)

Obiad:  zupa pomidorowa, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, mizeria z ogórków, jabłko, kompot  wieloowocowy (*1,3,7,9).

 

 

Wtorek

Pierwsze śniadanie:  bułka grahamka z masłem, serek Danio, szynka wędzona, dżem, sałata, rzodkiewka, płatki owsiane na mleku, herbata miętowa z miodem i cytryną, marchew do chrupania  (*1,7)

Drugie śniadanie:  racuszki drożdżowe (wyrób własny), herbata malinowa, winogrona (*1,3, 7)

Obiad: zupa grochowa, klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym, surówka z pomidorów, gruszka, kompot wieloowocowy (*1,3,7,9).

 

Środa

Pierwsze śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, pasta z łososia wędzonego, szynka konserwowa, ogórek świeży ,sałata, dżem, kawa inka z mlekiem, herbata żurawinowa z miodem i cytryną (*1,3,4,7)

Drugie śniadanie: koktajl mleczno-owocowy (jogurt grecki, malina i truskawka mrożona), rogaliki z nadzieniem budyniowym, śliwka ( *1,7)

Obiad: rosół z makaronem i natką, nuggetsy z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi i ananasa z sosem jogurtowo – śmietanowym, jabłko, kompot z czarnej porzeczki (*1,3,7,9).

 

Czwartek

Pierwsze śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, szynka tradycyjna, schab biały parzony, papryka, sałata, dżem, kakao, herbata miętowa z miodem i cytryną (1,7)

Drugie śniadanie:  zapiekanka z serem żółtym (bułka kajzerka, masło, ser żółty) (*1,7)

Obiad: zupa szpinakowa z jajkiem, pierogi leniwe z  twarogiem i śmietaną, nektarynka, sok Kubuś (pomarańczowo-jabłkowy) (*1,3,7,9).

 

 

Piątek

Pierwsze śniadanie: bułka grahamka z masłem, ser żółty, ser mozzarella, kiełbasa sucha krakowska, pomidor, sałata, dżem, płatki ryżowe z mlekiem, herbata miętowa z miodem i cytryną (*1, 7)

Drugie śniadanie : kisiel z jabłkiem (wyrób własny), wafle kukurydziano-gryczane, chrupki kukurydziane (*1,7)

Obiad:  krupnik jęczmienny, kotlet z ryby, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy (*1,3,4,7,9).

 

 

Dzieciom podawana jest codziennie woda mineralna niegazowana.

 

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkiej modyfikacji w jadłospisie.

 

 

 

*Alergeny występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające glutem.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe).
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i przetwory pochodne.
  8. Orzechy.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin.
  14. Mięczaki.