16 kwietnia 2024 r. dzieci z grupy I odwiedziły piekarnię rzemieślniczą „Mąka&Woda”, która znajduje się przy ulicy Witosa 5. Właścicielka oprowadziła dzieci po piekarni, opowiedziała o pracy piekarza. Przedszkolaki miały możliwość zobaczyć jak wygląda piekarnia od środka. Z wielkim zainteresowaniem przyglądały się pracy piekarza, poznały etapy powstawania pieczywa oraz produkty potrzebne do jego wypieku. Zobaczyły maszyny, które pomagają w pracy piekarzowi, a właścicielka piekarni służyła informacjami na temat wypieku pieczywa. Dzieci dowiedziały się, że w piekarni dziennie wypieka się około 300 bochenków chleba. Na koniec maluszki skosztowały rzemieślniczego chleba pszenno-żytniego z tzw.: „zimnej fermentacji” na zakwasie. Dzieciom wizyta bardzo się podobała i zadeklarowały, że chcą zostać w przyszłości piekarzami.